Vær med til at redde regnskoven ved at købe de rigtige produkter

12 February 2022 Emilie Ann Jacobsen

editorial

Du ved sikkert allerede, at det har en betydning, hvor du lægger dine penge henne. At du med dit forbrug kan være med til at påvirke verden, så den bliver et bedre sted. Det er lige meget, om det er i forhold til bedre dyrevelfærd, en renere tøjindustri eller et ønske om at redde regnskoven, som du står med. Du kan påvirke det på alle tænkelige måder. Så red regnskoven med dit forbrug. 

Måske er du ikke helt sikker på, hvordan du kan gøre det. Det er dog ret simpelt. For eksempel har organisationen Verdens Skove en webshop, hvor du kan købe produkter fra regnskoven. Det er dels produkter, der er fremstillet på bæredygtig vis, og som du derfor kan nyde med god samvittighed, dels går en del af overskuddet til at redde regnskoven. Du kan derfor være sikker på, at du støtter et godt formål. 

regnskoven

Hvilke produkter kan jeg købe, der støtter regnskoven?

Hos Verdens Skove kan du købe en række forskellige produkter. Det er for eksempel: 

– Kaffe 

– Kakao

– Træprodukter 

Som du nok kan se kan, kommer alle produkterne fra områder, hvor der er regnskov. Derfor kan produktionen af dem også komme til at gå ud over den, hvis den ikke foregår på bæredygtig vis. Samtidig er det ikke sikkert, at de lokale, der udfører arbejdet, får de penge for det, som de fortjener. 

Hos Verdens Skove sikrer de, at de lokale får deres penge, lige som de også sørger for, at regnskoven ikke har lidt overlast. Det giver altså dig som forbruger en langt større tryghed i forhold til, at der ikke er noget galt med produkterne. 

Webshoppen hos Verdens Skove lægger selvfølgelig ikke op til, at du skal købe dine dagligvarer hos dem. Men det kan være et godt sted at handle, hvis du gerne vil forkæle dig selv med god kaffe og chokolade, eller hvis du er på udkig efter en gave. 

More articles