De mange anvendelsesmuligheder for sandwichelementer i bygningskonstruktioner

18 November 2022 Anders Hansen
image

editorial

Sandwichelementer er en type bygningskonstruktionselement, som findes i mange forskellige udformninger og anvendelsesmuligheder. De kan bruges til at bygge huse, konstruktioner og facader af alle former og størrelser. I denne artikel vil vi se nærmere på sandwichelementers anvendelse i bygningskonstruktioner, og på hvilke måder de kan kombineres med andre typer elementer.

En af de mest almindelige måder, hvorpå sandwichelementer anvendes, er ved opførelse af huse. De kan bruges til at skabe både ydervægge og indvendige skillevægge. Sandwichelementer anvendes også ofte til opførelse af erhvervs- og industribygninger. De kan bruges til at skabe kontorvægge og ydre facader.

En anden almindelig anvendelse af sandwichelementer er i forbindelse med opførelse af betonkonstruktioner. De kan bruges til at skabe bjælker, søjler og andre bærende konstruktioner. Sandwichelementer kan også bruges til at skabe gulve og tage. I nogle tilfælde kan de endda bruges til at skabe trapper.

Find dine næste sandwichelementer på https://www.thomas-gruppe.dk/produkter/sandwichelementer 

Sandwichelementer

Der findes mange forskellige typer sandwichelementer på markedet i dag

Nogle af de mest populære typer er bl.a:

 

EPS (paneler af ekspanderet polystyren)

PUR-paneler (polyurethan)

PIR-paneler (polyisocyanurat)

Paneler af mineraluld

 

Hver type panel har sine egne fordele og ulemper. EPS-paneler er den billigste løsning, men de er ikke så stærke som andre typer paneler. PUR- og PIR-paneler er dyrere, men de er meget stærkere. Mineraluldspaneler er den stærkeste type panel, men de er også de dyreste.

Når du vælger en type panel, er det vigtigt at overveje den planlagte anvendelse. EPS-paneler ville f.eks. være et godt valg til en ydervæg, men de ville ikke være velegnede til en indvendig skillevæg. På samme måde er PIR- og PUR paneler bedre egnet til en kontorvæg end til en ekstern facade.

Det er også vigtigt at tage hensyn til det klima, som bygningen skal ligge i. I et koldt klima er det vigtigt at vælge et panel, der ikke knækker eller går i stykker i det kolde vejr. I et varmt klima er det vigtigt at vælge et panel, der ikke vil skævvride eller smelte i varmen.

Når man kombinerer forskellige typer paneler, er det vigtigt at sikre sig, at panelerne er kompatible med hinanden. F.eks. kan EPS- og PUR-paneler anvendes sammen, men PIR- og mineraluldspaneler bør ikke anvendes sammen. Det er også vigtigt at sikre, at panelerne er ordentligt forseglet, så der ikke kan trænge fugt ind mellem lagene og skabe problemer.

More articles