Det er desværre ikke sikkert, at alle vil nyde din banankage

11 January 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi danskere er heldigvis godt opdragede, og vi vil som udgangspunkt gerne støtte andre i deres erhverv, gerninger, lyster og eventyr.

Derfor forsøger vi nogle gange at lægge låg på vores ærlige meninger og mere fokusere på det, som der er godt ved det, som der foregår – minimalt påpeger vi måske, at der er plads til udvikling, eller at man ikke kan forvente mere, når man ikke er nået længere i processen med at blive god til noget.

Således kan det også tænkes, at andre vil reagere, når du servere sådan en banankage, som du måske ikke har øvet dig så meget på, eller den blev slet og ret dårlig.

Du ved det måske godt selv, når du smager på den, men derfor er ens gæster høflige nok til at spise lidt af den, medmindre den er direkte dårlig for ens krop.

For man har jo ikke lyst til at gøre værten eller kage-skaberen ked af det.

Man må erkende sit nederlag og blive bedre

Måske har man lavet sådan en banankage før, men men måske er man så heller ikke ens bedste kritiker, så man synes faktisk, den er god.

Den første prøvelse kommer først, når man får gæster på besøg, der skal smage den.

Her kan der ske et skisme, for hvis gæsten kender skaberen af kagen godt nok, så ved man også, hvad man kan tillade sig at sige og ikke – men omvendt skal man jo også høre sandheden fra ens nærmeste.

Man hjælper jo ikke personen med kagen ved at sige, at det er verdens bedste, hvis den reelt er elendig. Så må man komme med konstruktiv kritik.

En fremmed kender måske ikke vedkommende godt nok til at vide, hvordan man skal agere omkring denne person, men omvendt har man så heller ikke så meget i klemme ved at sige sandheden om kagen.

More articles