Effektiv opvarmning af dit hjem med en miljøvenlig varmepumpe

De lange, kolde vintre, vi holder os på vore breddegrader, er ikke blot hårde for gigtplagede knæ og frossenpinde. De kan også være en reel belastning for pengepungen i form af skyhøje udgifter til opvarmning af boligen. Hvad end du benytter dig af elektricitet eller vand, når huset skal op på stue temperatur, kan en hård vinter slå bunden ud af selv det mest hårdføre budget, når varmeregningen kommer. Og så er det, at du nok bør overveje en mere besparende og energi effektiv opvarmnings metode.

Hvorledes varmer jeg min bolig op på en billig måde?

Den mest energi effektive metode til opvarmning af private boliger, der findes på det danske marked i dag, er den moderne varmepumpe. Varmepumper findes i flere varianter, hvoraf de mest populære er de såkaldte luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper. Disse to former for varmepumpe er forholdsvis nemme at montere, og kan spare dig for op imod firs procent af dine udgifter til varme på årlig basis.

Med en luft til vand varmepumpe slipper du også for at bekymre dig om brændstof til – og vedligeholdelse af – dit olie eller gas fyr. En luft til vand varmepumpe varmer dit vand mindst lige så effektivt som dit gamle fyr – og med en langt bedre udnyttelse af den tilførte energi, hvilket betyder, at varmepumpen er venlig over for såvel miljøet som din tegnebog.

Og en luft til luft varmepumpe er en mere end værdig erstatning for dine gamle elpaneler. Varmepumpen varmer dine rum langt hurtigere op – og samtidig får du renere luft og et bedre indeklima, da en luft til luft varmepumpe, typisk er forsynet med et luftrensende filter, som fjerner såvel støv og partikler som de sygdomsfremkaldende mikroorganismer.

Du kan læse mere om varmepumper, og finde din perfekte varmepumpe, på gramenergi.dk

Astrid Pedersen