Få hjælp af den rigtige fagforening

04 september 2020 Lotte Hindsberg

I dag er en fagforening meget mere end en organisation, der arbejder for sine medlemmers rettigheder på arbejdsmarkedet. Det er et område der stadig er relevant, men udover det arbejder de også med mange andre områder, der kan forbedre deres medlemmers tid på arbejdsmarkedet. Mange af disse andre tiltag er mere individuelle, hvor arbejdsmarkedsrettigheder er mere kollektive. Derfor er et medlemskab af en fagforening lige så relevant i dag som det var for hundrede år siden. Du kan læse mere her https://kommunikationogsprog.dk/.

Når du vælger fagforening er det en god ide at vælge en der har en viden omkring dit fagområde. Det vil give dig en langt bedre rådgivning, hvis du har brug for hjælp.

Hvad tilbyder en fagforening?

En af de store ydelser en fagforening tilbyder deres medlemmer er lønsikring. Det er de færreste der kan leve af de 19.000 kr. man får før skat af A-kassen, men med en privat lønsikring hvor du kan få udbetalt op til 80 eller 90% af din nuværende løn i op til 2 år gør det muligt i ro og mag at finde et nyt job uden risiko for at i skal gå fra hus og hjem. 

Et andet område hvor fagforeningerne yder hjælp til deres medlemmer er rådgivning. Det kan både være rådgivning hvis der har været en konflikt på arbejdspladsen, men også reel karriererådgivning. Det er erfarne rådgivere der typisk rådgiver fra alt til hvad mangler jeg af erfaring og kurser for at komme videre i min karriere, til jeg har lyst til at skrifte retning. Hvordan gør jeg det bedst? 

Derudover er juridisk rådgivning og hvad kan jeg bede om i løn andre vigtige rådgivnings områder. 

Netværk er et tredje område. Omkring 50% af alle jobs bliver besat via netværk, så fagforeningen arrangere netværksmøder, kurser og uddannelser, hvor deres medlemmer kan møde andre og via den vej opbygge og vedligeholde et professionelt netværk.

Flere Nyheder