Find din tandlæge i Hammel

05 October 2022 admin

editorial

Tandpleje er en gren af lægevidenskaben, der omfatter undersøgelse, diagnosticering, forebyggelse og behandling af sygdomme og tilstande i mundhulen. Det er en vigtig del af sundhedsvæsenet.

Tandlæger er i stand til at yde omfattende mundhygiejne, herunder tandundersøgelser, rengøring, fyldninger, ekstraktioner og tandkødsbehandlinger. De undersøger også for mundkræft, diagnosticerer og behandler parodontose og udfører andre procedurer som f.eks. tandimplantater.

Hvordan kan jeg forebygge tandkødssygdomme?

Tandkødssygdomme skyldes plak, som ikke fjernes fra dine tænder. Plak er en klæbrig film af madrester, bakterier og spyt. Hvis plak ikke fjernes, bliver det til tandsten. Tandsten er hårde, og kan kun fjernes af en tandlæge eller en tandhygiejniker.

For at forebygge tandkødssygdomme bør du følge disse råd:

-Børst dine tænder to gange om dagen med fluoridtandpasta

-Brug tandtråd dagligt

-Besøg din tandlæge regelmæssigt til professionel tandrensning og kontrol

-Spis en sund kost og undgå sukkerholdige snacks

-Hold op med at ryge

tandlæge

Hvad er paradentose?

Parodontose er en infektion i tandkødet, som kan ødelægge den knogle, der støtter dine tænder. Parodontose er forårsaget af betændelse, som igen er foranlediget af bakterier, der hygger sig i madrester i dine tandkødslommer. Efter et stykke tid går betændelsen hen og bliver kronisk – og så har du altså paradentose.

Symptomerne på parodontose omfatter:

-Tandkød, der bløder ved tandbørstning

-Rødt, hævet eller ømt tandkød

-Tandkød, der har trukket sig væk fra dine tænder

-Væske mellem tandkød og tænder

-Vedvarende dårlig ånde

-Løse tænder

-Ændringer i pasformen af delproteser

Hvis du har nogle af disse symptomer, skal du gå til din tandlæge. Tidlig behandling kan forebygge eller bremse parodontose. Behandling af paradentose omfatter professionel tandrensning, tandafskalning og rodbehandling.

Ved tandrensning fjernes tandsten fra dine tænder. Ved rodplaning udglattes dine tandrødder, så bakterier ikke så let kan sætte sig fast på dem. Disse procedurer skal udføres af en tandlæge eller tandhygiejniker. Find din tandlæge i Hammel på www.tandklinikkenthorso.dk.

More articles