Gør konfirmationen til en mindefuld dag med en gæstebog.

27 november 2018 Lykke Holzmann Søby
image

Ved enhver konfirmation forventes det at konfirmanden har en gæstebog. På den måde vil konfirmanden altid huske og mindes om, hvem alle gæsterne var der kom, og var vidne til den store dag som en konfirmation jo er. I dag har mange konfirmander deres egen helt specielle gæstebog hvor i gæsterne kan skrive nogle få vendinger.

Det betyder at konfirmanden i mange år fremover vil huske denne specielle dag. Men hvad skal man mere sørge for at have med til en konfirmation? I gamle dage handlede en konfirmation i den grad om at træde ind i de voksnes rækker, hvorimod det i dag handler mere om den unges behov for at være i centrum den ene dag. Unge mennesker er i dag under en del pres fra sociale medier og andre ting, der fortæller dem at de altid skal være de bedste, de dygtigste og de smukkeste… og det kan være hårdt for et ungt menneske, hele tiden at leve op til alle disse krav fra både samfund, skole, forældre og venner.

Men én enkelt dag i det unge menneskes liv – nemlig på konfirmationen – er denne person i fokus og her har det intet med præstationer at gøre, men blot den unges bekræftelse af at han eller hun stadig er forbundet med den kristne Gud. Typisk er familie og venner – altså dem der ikke skal konfirmeres på den samme dag – samlet for at hylde den unge. Det er derfor en dag der er meget vigtig at huske, både for gæsterne men også den unge selv.

Når man afholder en traditionel konfirmation med taler, sange for den unge, samt dejlig mad og drikke – er det en god ide at have anskaffet en gæstebog hvori man kan bevare billeder, sange, taler og små søde hilsner til konfirmanden. På den måde vil den unge huske sin konfirmation i mange år fremover.

Flere Nyheder