Haveservice med fliserens – når terrassen skal være rigtig flot

15 juni 2021 Astrid Pedersen

Sommeren er over os for fulde gardiner – og det betyder masser af tid i haven og på terrassen. Du har sikkert allerede nok at gøre med at slå græsset som er begyndt at gro, samt beskære diverse buske.

Sommertid er lig med havetid, og de fleste have ejere sætter pris på at alting er pænt og grønt hele dette halvår. Altså lige med undtagelse af flise belægningen på terrassen og have gangen. Den skal helst fremstå smuk og ensartet, i de farver som er meningen.

Hvis fliserne er grønne, eller skæmmede af hvide pletter, skyldes det ikke fugleklatter. De er højst sandsynligt blevet angrebet af flisepest.

Hvad er flisepest, og hvordan slipper jeg af med det?

Flisepest er en særlig form for lav som trives rigtig godt på golde og hårde overflader så som for eksempel fliserne i haven. Da lav ernærer sig ved fotosyntese, og dermed lever af solens lys, er fliserne på din sol beskinnede terrasse ideelle levesteder for den irriterende flisepest.

Selv om flisepest ikke udgør nogen fare for dine fliser er de grimme pletter stadig skæmmende af udseende. Du vil sikkert gerne af med din flisepest så hurtigt som muligt. Og til det formål bør du alliere dig med en dygtig havemand som har forstand på fliserens.

Kan jeg ikke rense fliserne med en højtryksspuler?

Måske har du overvejet selv at tage affære og anskaffe en højtryksspuler som kan bruges år efter år. Men det er faktisk en dårlig idé. Du risikerer nemlig at ødelægge flisernes overflade. Skallen på ydersiden af fliserne beskytter disse mod indtrængende fugt. Derfor risikerer du frostsprængninger når vinteren sætter ind. Og så skal fliserne skiftes ud.

Du kan bestille professionel fliserens i Køge, udført af dygtige havemænd, hos Stecks Fliserens. Læs mere og få dit tilbud på fliserens på hjemmesiden stecksfliserens.dk.

Flere Nyheder