Kanelsnegle, bagerens specialitet
Bare fordi, vi i overskriften skriver, at det er bagerens specialitet at lave kanelsnegle, er det ikke ensbetydende med, at du ikke selv kan give dig i kast med at lave din egen variant af det herlige bagværk – med eller uden glasur.
Der er faktisk forskere, der mener, at essensen af det danske begreb “hygge” netop er at kunne spise bagværk a la kanelsnegle, uden at vi skal have dårlig samvittighed af den grund. Vi ved jo godt, at det ikke er det sundeste alternativ at spise kanelsnegle, men smagsoplevelsen og velværen i kroppen ved at nyde en god kanelsnegl er svær for mange danskere at benægte, hvorfor vi gladeligt indtager nogle. Nogle gør det så mere end andre.
Men vi spiser dem ikke nødvendigvis i forbindelse med en dag, hvor vi i vores trænings-regi har tilladt os en såkaldt “cheat day”. Hvis man rigtig skal hygge, så spiser man da hjertens gerne en kanelsnegl – eller to – efter aftensmaden eller måske som et snackmåltid i løbet af dagen.
Og det er da også med god grund, for hvis kanelsnegle bliver lavet efter foreskrifterne (og med kærlighed, så man rigtig kan mærke hyggen i dem), så er der tale om en udsøgt spise.
Det er dog en klar anbefaling herfra, at man følger en god opskrift til punkt og prikke, for en ting er at blande ingredienserne korrekt sammen, nogle andet er at forme sneglene, så de forbliver sammensat. Indtagelse af god føde afhænger jo også at øjnene, der ser, så kanelsneglene skal gerne lige dem, man forestiller sig i hovedet. Du gad vel heller ikke spise blå remoulade, selvom smagen var den samme som den velkendte?
Var du klar over, at pizzasnegle er formet efter samme princip, som man ser en kanelsnegl blive lavet, men selvsagt med helt forskellige ingredienser og til forskellige formål?