Lær at brygge øl hjemmefra

15 marts 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Den gyldne drik, øllet, er blandt hvis ikke den mest populære drik i Danmark, måske kun overgået af kaffe. Efter at flere og flere microbryggerier har vist danskerne at øl ikke bare er en lys hvedeøl har flere og flere fået blod på tanden og er selv begyndt at brygge øl. Det er en perfekt hobby som appeller til mange, da man selv kan bestemme ambitionsniveauet. Du kan vælge at brygge en absolut hæderlig basisøl eller nørde med selv de mindste tekniske detaljer. Alt efter lyst, tid og behov. Det er noget af det der gør ølbrygning så fascinerende. 

For at kunne brygge en god basisøl skal du kun bruge vand, humle, gær og malt og du vil kunne finde de fleste ting som du skal bruge af materialer i et almindelig køkken. Senere kan du begynde at eksperimentere med andre smagsingredienser. Det er en god ide at føre dagbog, så kan du nemmere huske fra gang til gang.

ølbrygning

Brygudstyr

Får du lyst til at brygge øl er det en god ide at starte med et startskit. Her vil du finde alt du skal bruge for at brygge og finder du ud af at er noget du gerne vil forsætte med, kan du med fordel begynde at investere i et brygudstyr. Her kan du med fordel starte med at få råd og vejledning af de dygtige medarbejdere, der hvor du overvejer at købe dit udstyr.

Det er nemlig vigtigt at dit nye brygudstyr passer til den type øl du foretrækker at drikke. Samtidig skal det også være tilstrækkelig fleksibelt, så du har muligt for at afprøve nye brygmetoder. Det er også vigtigt at det hverken er for stort eller så lille, at du snart skal ud og investere igen. Undersøg også mulighederne for at du kan udvide og bygge til, hvis du får brug for det. 

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://alltomkonst.se/

https://konst-bloggen.se/

https://konst-rikt.se/

https://konst-sidan.se/

https://konstbloggen.se/

https://konstihemmet.se/

https://konstinspiration.se/

https://konstnytt.se/

https://konstsajten.se/

https://nyare-konst.se/

https://utforska-konst.se/

https://vardags-konst.se/

Flere Nyheder