Slip fri af afhængigheden – få behandling på professionel misbrugscenter

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Det øjeblik, en misbrugsramt erkender sit problem, bør der være opbakning og støtte til at søge hjælp. Hvis en alkoholafhængighed, en ludomani, eller et stofmisbrug har stået på i lang tid, kan misbruget have undergravet fundamentet for et normalt liv, og samtidig eroderet såvel personlighed som viljestyrke. En afhængighed tager altid mere end hvad den giver – uanset om dette måtte være trøst, virkelighedsflugt, eller bedøvelse.

Når misbruget tager over, er der fare for at miste alle sine ståsteder og holdepunkter i tilværelsen, herunder familie og venner, job, formue og bolig. Og derfor er det meget vigtigt at skride ind med den rette behandling, inden afhængigheden tager over, og misbruget vokser individet over hovedet.

Få professionel behandling af enhver type misbrug på et professionelt misbrugscenter

Den største fejl, man kan begå, er at tro at man kan fjerne et misbrug ved at erstatte det med et andet – eller ved at medicinere det væk. Misbruget har sjældent noget med selve den misbrugte substans – for eksempel alkohol – at gøre. Til gengæld har en farlig afhængighed alt med vane at gøre. Har man vænnet sig til at erstatte personlig nærhed, kærlighed og empati med alkohol, kan denne vane være svær at bryde. Og det sker i hvert fald ikke ved at anvende de nemme løsninger – for eksempel antabus.

I stedet bør der sættes ind ved ondets rod. En afhængighed bør behandles ved terapi og ved at ændre den misbrugsramte syn på sig selv og sine omgivelser. Individet og personligheden, som misbruget har nedbrudt, skal bygges op igen med et komplet sæt at værdier og værktøjer, som vedkommende kan bruge til at skabe sig en ny og stoffri tilværelse. På Behandlingscenter Stien kan misbrugsramte i alle kategorier få hjælp til at komme tilbage på det rette spor – i trygge og rolige rammer, og med hjælp fra gennemprøvede og anerkendte metoder.

Astrid Pedersen