Kylling i karry – lækkert, nemt og super velsmagende

Blandt de mange forskellige danske retter, som er blevet til med inspiration fra fjerne, eksotiske egne, finder vi kylling i karry. Kylling i karry har ikke særligt meget at gøre med sit indiske forbillede; det, vi i Danmark forbinder med karry, nemlig det pulver, som kan købes i supermarkedet, findes ikke i Indien, Thailand, eller nogle af de andre lande, som har karryretter som en del af deres traditionelle køkkener.

Karrypulver består af en blanding af krydderier og urter, som ganske vist anvendes i de klassiske retter – her under gurkemeje, bukkehornsfrø, kommen, koriander, hvidløg og chili. Disse krydderier giver, i tørret form, smag og aroma til den sovs, som gør kylling i karry til en populær middagsret.

et lækkert og næringsrigt aftensmåltid i hverdagen med kylling i karry

Den helt store fordel ved den danske version af kylling i karry er, at retten stort set altid er et hit blandt store såvel som små familiemedlemmer. Dette betyder, at du med sindsro kan sætte kylling i karry på bordet – der skal nok blive spist op! Et andet plus ved kylling i karry er, at retten er utroligt nem at tilberede. Det kræver ikke de helt store kulinariske evner, eller det avancerede køkken aggregat, at fremstille en grydefyld lækker og aromatisk kylling i karry.

End ikke tilbehøret kræver det helt store – du kan servere din kylling i karry med kogt ris af typerne Jasmin eller Basmati og et glas mild eller stærk mango Chutney, som også kan købes færdigt i supermarkedet sammen med de øvrige ingredienser. Og når du er i gang, kan du med stor fordel lave dobbelt eller tredobbelt portion. Kylling i karry kan nemlig sagtens holde sig flere dage i køleskabet eller i ugevis i fryseren.

Skal der kylling i karry på bordet i det lille hjem, kan du finde opskriften på dk-kogebogen.dk

Astrid Pedersen