Kylling i karry – lækkert, nemt og super velsmagende

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Blandt de mange forskellige danske retter, som er blevet til med inspiration fra fjerne, eksotiske egne, finder vi kylling i karry. Kylling i karry har ikke særligt meget at gøre med sit indiske forbillede; det, vi i Danmark forbinder med karry, nemlig det pulver, som kan købes i supermarkedet, findes ikke i Indien, Thailand, eller nogle af de andre lande, som har karryretter som en del af deres traditionelle køkkener.

Karrypulver består af en blanding af krydderier og urter, som ganske vist anvendes i de klassiske retter – her under gurkemeje, bukkehornsfrø, kommen, koriander, hvidløg og chili. Disse krydderier giver, i tørret form, smag og aroma til den sovs, som gør kylling i karry til en populær middagsret.

et lækkert og næringsrigt aftensmåltid i hverdagen med kylling i karry

Den helt store fordel ved den danske version af kylling i karry er, at retten stort set altid er et hit blandt store såvel som små familiemedlemmer. Dette betyder, at du med sindsro kan sætte kylling i karry på bordet – der skal nok blive spist op! Et andet plus ved kylling i karry er, at retten er utroligt nem at tilberede. Det kræver ikke de helt store kulinariske evner, eller det avancerede køkken aggregat, at fremstille en grydefyld lækker og aromatisk kylling i karry.

End ikke tilbehøret kræver det helt store – du kan servere din kylling i karry med kogt ris af typerne Jasmin eller Basmati og et glas mild eller stærk mango Chutney, som også kan købes færdigt i supermarkedet sammen med de øvrige ingredienser. Og når du er i gang, kan du med stor fordel lave dobbelt eller tredobbelt portion. Kylling i karry kan nemlig sagtens holde sig flere dage i køleskabet eller i ugevis i fryseren.

Skal der kylling i karry på bordet i det lille hjem, kan du finde opskriften på dk-kogebogen.dk

Astrid Pedersen