Få hjælp til din alkoholafhængighed med en effektiv alkoholbehandling

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Når et misbrug har fået lov til at udvikle sig over en periode, skal der professionel hjælp til at slippe ud af afhængigheden. Dette gælder uanset om objektet for misbruget er hårde, narkotiske stoffer så som kokain, heroin eller amfetamin, eller om det drejer sig om alkohol, smertestillende medicin eller måske sex eller spil. Et misbrug er et misbrug, og når det først har slået sine ubarmhjertige kløer i et menneskes sjæl, er det meget vanskeligt at få det til at give slip. Misbruget bliver den mest væsentlige del af den misbrugsramtes tilværelse.

Dette betyder, at de elementer, som burde have den største betydning i livet – familie, venner og job – bliver skubbet i baggrunden til fordel for stoffet. En misbrugsramt person vil ikke sky nogle midler for at vedligeholde sit misbrug, og det ses ofte, at en misbruger lyver overfor (og bedrager) sine nærmeste på grund af sin afhængighed.

Hvordan hjælper jeg bedst en misbrugsramt person?

Har du mistanke om, at en person i din nærmeste omgangskreds – for eksempel en ven, kollega eller nabo – eller måske endda din kæreste eller din ægtefælle lider af et misbrug, bør du hurtigst muligt søge hjælp. Et afhængigheds baseret misbrug er nemlig en alvorlig ting – og det går ikke over af sig selv, men vil tvært imod forværres med tiden.

En mulighed for dig som pårørende til en misbruger er at kontakte et misbrugscenter, som kan hjælpe dig med at komme videre i processen. Det er nemlig ikke nogen let sag at skulle konfrontere en misbrugsramt person med problemet. Ofte vil den misbrugsramte benægte – også over for sig selv – at der eksisterer et problem. Når først den misbrugsramte har indset omfanget af problemet, er tiden moden til behandling.

Du kan læse mere om målrettet og omsorgsfuld alkohol hjælp på behandlingscenter-stien.dk

Astrid Pedersen